Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Fančin máslový dort - bez mléka, resp. laktózy

Fančin máslový dort - bez mléka, resp. laktózy

Vložte svůj recept

Náročnost: středně náročný
Čas přípravy: 2 h
Zařazení: Dorty
Hodnocení:
Hodnotili 4 lidé
Pro alergiky: Bez mléka
Ingredience: Korpus:
7 vajec
210 g moučkového cukru
100 g hrubé (nebo polohrubé) mouky
60 g mletých vlašských ořechů
50 g bramborového škrobu Naturamyl (Solamyl)
1 lžička kakaa

olivový olej a mouka na vymazání formy

Krém:
1 máslo Alsan nebo Alsan bio
250 g moučkového cukru
vanilkový puding (DM bez laktózy) – již nesladit
0,4 l rostlinného mléka (sójové, rýžové)
1 žloutek

mleté vlašské ořechy a strouhaná čokoláda navrch
Postup přípravy:

Korpus: Žloutky s cukrem utřeme do pěny. Ušleháme sníh z bílků a přidáváme jej do pěny střídavě s moukou smíchanou se škrobem. Na konec přidáme ořechy a kakao. Pečeme při 170 °C ve vymaštěné a moukou vysypané dortové formě 45 min až necelou 1 hodinu. Korpus necháme vychladnout, rozřízneme a potřeme krémem uvnitř (můžeme použít i marmeládu).

Krém: Máslo pokojové teploty utřeme do hladka s moučkovým cukrem. Uvaříme puding z méně mléka než 0,5 l (již nesladíme). Stále mícháme a do hotového a odstaveného pudingu vmícháme 1 žloutek. Dále stále mícháme téměř do vychladnutí (vlažný akorát – zkusíme na rtech). Po lžičkách pomalu vmícháváme do utřeného másla (pozor na zdrcnutí). Polovinu obarvíme kakaem. Krém nedáváme chladit, také se může zdcnout. Na studený korpus ihned zdobíme.

Dobrou chuť všem.

Autor: Lass

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte