Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Marokánky bez mandlí, ořechů a mléka

Marokánky bez mandlí, ořechů a mléka

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 15 min
Zařazení: Vánoční cukroví
Hodnocení:
Hodnotil 1 člověk
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Ingredience: 200 ml rýžové šlehačky
40 g třtinového cukru
16 g rýžové mouky hladké nebo mouky ze zemních mandlí (šáchorová)

směs, celkem asi 150 g:
bílé burisony
sušené ovoce - brusinky, meruňky, rozinky, datle atd.
Postup přípravy:

Šlehačku a mouku dáme do rendlíku a vaříme, dokud nevznikne hustá kaše. Odstavíme. Na pánvi necháme zkaramelizovat cukr. Poté do něj nasypeme burisony a zamícháme tak, aby skoro na každém burisonu byl karamel. Sušené ovoce, burisony a kaši smícháme. Promícháme. Na plech dáme pečící papír, na který tvoříme hromádky nebo placičky (trošku se rozjedou při pečení).

Pečeme při 200 - 220 stupních (podle toho, jak komu peče trouba) cca 15 minut, nebo dokud nebudou mít nazlátlou barvu. Po upečení přendáme na nějaký rošt i s pečícím papírem, aby marokánky vychladly. Pak jdou lehce z papíru sundat.

Autor: Jana Š.

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte