Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Medové perníčky - bez lepku, mléka, vajec

Medové perníčky - bez lepku, mléka, vajec

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 1 h
Zařazení: Vánoční cukroví
Hodnocení:
Hodnotil 1 člověk
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: 300 g pohankové mouky
120 g lesního medu
40 g panely (sušené třtinové štávy)
40 g sádla nebo Alsanu
1 želatinového "vejce" (4 lžíce vroucí vody a 1 lžíce práškové želatiny, používám značku Great Lakes)
2 lžičky perníkového koření
1 lžička bezfosfátového prášku do pečiva
špetka soli

uvedené množství surovin je na 2 plechy
Postup přípravy:

Smíchejte pohankovou mouku, panelu, prášek do pečiva, sůl a perníkové koření. Navrch přidejte tuk a med.

Do malé širší misky nalijte 4 lžíce vroucí vody a celý její povrch poprašte želatinou. Jakmile želatina nasákne vodou, prošlehejte ji vidličkou nebo malou metličkou, až se ve vodě rozpustí a napění. Toto želatinové "vejce" přidejte k ostatním surovinám a uhněťte velmi měkké těsto.

Těsto uložte do ledničky přibližně na půl hodiny, až zpevní. Poté ho mezi dvěma fóliemi rozválejte na silnější plát, vykrajujte tvary a klaďte je na plech vyložený pečícím papírem.

Pečte přibližně 15 minut v troubě rozpálené na 180 °C. Po zchladnutí perníčky trochu ztvrdnou, uložte je proto do krabice se skrojkem jablka, který každý den vyměníte. Během několika málo dnů perníčky změknou.

Autor: Kateřina Gallinová

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte