Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Měkké marokánky - bez lepku, mléka, vajec, sóji

Měkké marokánky - bez lepku, mléka, vajec, sóji

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy:
Zařazení: Vánoční cukroví
Hodnocení:
Hodnotili 4 lidé
Pro alergiky: Bez lepku
Bez vajec
Bez mléka
Ingredience: 125 ml rýžového mléka
125 ml rýžové, kokosové nebo sójové smetany na vaření
100 g mandlí (loupané plátky + hranolky)
70 g Schär mix C nebo bramborového či kukuřičného škrobu
50 g sušených nebo kandovaných sekaných višní
50 g kandované pomerančové BIO kůry
50 g kandované citrónové BIO kůry
50 g brusinek
30 g bezmléčného tuku Stella
3 lžíce třtinového cukru
1 cukr s pravou vanilkou

Na dohotovení:
rozpuštěná hořká čokoláda bez mléka, např. červená z Lidlu) + tuk Omega (poměr 3:1)
Postup přípravy:

Troubu si předehřejeme na 170 °C. Plechy vyložíme pečícím papírem.

V hluboké pánvi s nepřilnavým povrchem rozpustíme na středním plameni cukr na světlý karamel, přidáme tuk, rostlinné mléko, smetanu a promícháme.

Za stálého míchání přisypeme mouku či škrob a mícháme až do varu a zhoustnutí (raději metličkou než vařečkou, aby se rozpustily žmolky). Hustou směs ještě promícháváme cca 1 minutu (pozor, jde to poměrně rychle).

Odstavíme pánev se směsí ze sporáku a necháme cca 10 minut zchladnout.

Do zchladlé směsi přisypeme mandle a ovoce a promícháme. Necháme úplně vychladnout.

Z hmoty tvarujeme mokrou rukou na pečící papír na plechu placičky o průměru dětské dlaně, cca 4 cm.

Pečeme ve vyhřáté troubě cca 10 - 15 minut (zespod by měly být marokánky světle zlaté).

Necháme je na mřížce úplně vychladnout, pak sundáme z plechu a hladkou stranu namáčíme do čokoládové polevy. Nožem můžeme přizdobit klikaté ornamenty.

Autorka: Radka Vrzalová

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte