Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Silvestrovské sýrovo-mandlové krekry - bez lepku, sóji a vajec

Silvestrovské sýrovo-mandlové krekry - bez lepku, sóji a vajec

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy:
Zařazení: Slané tyčinky, preclíky
Hodnocení:
Hodnotil 1 člověk
Pro alergiky: Bez lepku
Bez vajec
Ingredience: 200 g Schär mix B nebo Mehl Farine + na podsypání těsta při vyvalování
125 g studeného nastrouhaného másla
100 g jemně strouhaného sýru (typ Gouda)
50 g mletých mandlí loupaných nebo hotové mandlové mouky (najdete v supermarketech)
4 - 6 lžic mléka do těsta (podle konzistence)
1/2 bezlepkového prášku do pečiva
1 lžička soli
1 lžíce chia semínek

Na potření a posyp:
mléko
mandlové plátky
Postup přípravy:

Ze všech ingrediencí vytvoříme hladké nelepivé těsto. Pokud by se drobilo, přidáváme po lžících mléko a zapracujeme, až bude těsto vláčné. Hotové zabalíme do mikrotenu a necháme v ledničce alespoň 2 hodiny uležet (klidně přes noc).

Těsto vyndáme z lednice a troubu předehřejeme na 180 °C.

Těsto rozválíme na podsypaném vále na placku cca 0,5 cm vysokou. Omoučeným vykrajovátkem vykrajujeme libovolné tvary nebo rozkrájíme nožem na tyčinky. Klademe na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme mlékem a sypeme mandlovými plátky. Pečeme cca 10 minut nebo do zlatého zbarvení.

Plech s krekry necháme vychladnout na mřížce a konzumujeme nejlépe odležené se sklenkou dobrého vína či sektu.

Pokud Vám zbydou,s čímž já tedy nepočítám, v plechové krabici vydrží až 2 týdny ;-).

Autorka: Radka Vrzalová

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte