Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Svíčková - pečená v troubě, bez lepku, mléka, vajec

Svíčková - pečená v troubě, bez lepku, mléka, vajec

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy:
Zařazení: S masem
Hodnocení:
Hodnotili 4 lidé
Pro alergiky: Bez mléka
Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: Základ na pečení:
celer
petržel
merkev
cibule
sůl
celý pepř
nové koření
bobkový list
ocet či citrónová šťáva
cukr
voda

Maso:
hovězí či vepřová panenka (příp. kýta)
sůl
pepř

Omáčka:
rozmixovaná kořenová zelenina
rostlinná smetana (já mandlová)
sůl
pepř
citrónová šťáva
cukr
Postup přípravy:

Celý větší kus masa, ideálně min. přes 1 kg, si v celku očistíme, nasolíme a opepříme.

Kořenovou zeleninu si nakrájíme na kousky a vložíme na dno pekáče. Zalijeme ji připraveným nálevem z octu, cukru a vody. Neecháme uležet, ideálně 24 hodin.

Přiravenou naloženou zeleninu s masem vložíme do trouby a pečeme ideálně kole 180 °C, cca 2 - 2,5 hodiny, dle velikosti masa a jeho výšky.

Po upečení maso vyjmeme. Z upečenné zeleniny vyjmeme celé koření a rozmixujeme ji s připraveným masovým, příp. zeleninovým, vývarem na požadovanou hustotu (tu můžeme příp. ještě ovlivnit zahuštěním moukou). Rozmixovanou omáčku zjemníme vmícháním sladké smetany. Pakliže nejsme spokojeni s chutí, "doladíme" ;-).

Podáváme s knedlíky dle vlastního výběru, příp. i s brusinkami, citrónem aj.

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte