Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Vanilkové rohlíčky - bez lepku a mléka

Vanilkové rohlíčky - bez lepku a mléka

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy:
Zařazení: Vánoční cukroví
Hodnocení:
Hodnotilo 6 lidí
Pro alergiky: Bez lepku
Bez mléka
Ingredience: 190 g Jizerky zelené
160 g Schär Pattiseria + na podsypání
150 - 160 g Stelly
100 g cukru moučka
100 g mletých vlašských nebo lískových oříšků či mandlí
50 g sádla
1 větší vejce
1 lžička guarové moučky
1 lžička citrónové kůry BIO (nemusí být)

na obalení 250 g cukru moučka + 2 vanilinové cukry
Postup přípravy:

Mouky promícháme s cukrem, mletými ořechy, guarovou moučkou a příp. citrónovou kůrou. Přidáme nastrouhaný studený tuk a celé vejce. Vypracujeme vláčné těsto, které necháme v mikrotenové fólii odpočinout přes noc v lednici.

Druhý den těsto vyndáme z ledničky, necháme chvilku povolit, aby se nedrolilo, ale zároveň, aby nebylo úplně mazlavé. V prstech vytvoříme hádka (můžeme na pomoučené ploše) a ohneme do tvaru rohlíčku.

Pečeme ve vyhřáté troubě na 160 °C do růžového zbarvení cca 12 minut při délce "hádka" cca 4 cm na plechu vyloženém pečícím papírem.

Rohlíčky necháme na plechu vychladnout, až jsou alespoň vlažné a pak obalujeme ve směsi moučkového a vanilinových cukrů.

V plechové dóze vydrží cca 3 týdny.

Autorka: Radka Vrzalová

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte