Astma a invalidní důchod
7. 2. 2007
13:38
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na vaše názory - od malička mám astma, v současné době je ve stavu, že beru
2* denně inhalačně kortikoidy, dušnost se objevuje při námaze, v mrazu, při nachlazení a jiných akutních
respiračních onemocněních nebo když se směji. Zkoušela jsem jeden čas na radu lékařky používat udržovací léčbu
jen jednou denně a pozorovala jsem výrazné zhoršení, bez této léčby nemohu být. Myslíte, že s astmatem v tomto
stavu mám šanci dostat částečný invalidní důchod? Kromě astmatu, polyvalentní alergie, která může u některých
alergenů způsobit záchvat i přes udržovací léčbu mám sennou rýmu, rovněž léčenou inhalačním lékem.
Děkuji.
16. 12. 2018
6:55
RE: Astma a invalidní důchod
Zajímavé..
Já jsem od narození každoročně v nemocnici na kyslíku. Poslední dva roky moje plíce chtěly ztropit neplechu a tak mi praskla průdušnice. Vidíte to, i teď vám píšu z nemocnice.
Mám plno vzduchu v mezi hrudi a to se nezná dokonce ani příčina. Jednou jsem šla domů z práce a podruhé jsem jen vstala z postele. Jestli to takhle půjde dál, a ID se bude schvalovat jen lidem,kterým chybí kosti.. Tak to se nemusíme ani léčit, protože najít práci která vás neskolí, a ještě se uživíte a touhle nemocí není snadné.
Obyčejné střední astma ID opravdu nedostane, to je přece logické. :)
14. 5. 2018
16:38
Osobně teda znám dost astmatiků, ale žádný z nich na to důchod nedostal.
27. 2. 2018
8:17
Bez vyřešení skutečné příčiny astma nepřináší aplikace kortikoidů ani různé inhalátory trvalé výsledky. Příčinou vzniku astma jsou určité potraviny v naší stravě, způsobující zánětlivé poškození střev a následné autoimunitní reakce těla, které napadají a poškozují naše vlastní tkáně. Konkrétně u astmatu to vede k nadprodukci histaminu a vytvoření bronchiálních spasmů. Používám testy, které určí, jaké konkrétní potraviny Vám tyto reakce v těle vyvolávají. Poradím, jak si upravit stravu, abyste si astma sami trvale odstranili. Kontakt 608 155 338.
8. 8. 2012
15:28
Dobrý den,asi před 5 roky jsme se dozvěděla že mám astma.Bez Buventolu a Symbicortu se neobejdu.Někdy mám spirometrií lepší,jindy horší.Chtěla bych se zeptat,zda mám nárok aspoň na částečný invalidní důchod.Největší potíže mám při fyzické zátěží a v noci.
22. 2. 2012
7:20
Od mého narození jsem asmatik a prosím jestli jako prace se železem kterou vykonávám mám při ní nárok na částečny invalidní důchod.Předem děkuji za kladné vyřízení.S pozdravem Vícha
17. 2. 2012
18:13
pro [eva cermakova]: Invalidní důchod vám zdravotní problém nevyléčí.Lidé musí nejdříve trpět aby pochopili a většina ani pak nepochopí...Lékaři nemají zájem člověka vyléčit pouze ho mají zájem léčit.Takže si musíte pomoci sama.Změna stravy a očista organizmu.Na internetu je spousta informací,ale takový souhrn je třeba na ZDRAVÍ-AZ.Sám zde čerpám informace pro léčbu alergie kterou moderní medicína neumí vyléčit a věřte že výsledky jsou!
14. 2. 2012
14:17
Pěkný den,chtěla bych se zeptat zda mám nárok na inv.důchod při mých diag.Astma bronchiale perzistující středně těžkého stupně.....pansinusitida st.p.reantrostomii,polypectomii...hypertenze a tortikolis. Ptala jsem se svého obvodního lékaře a říkal,že nemám šanci. Přitom znám hodně lidí,kteří nemají takové potíže a důchod mají. Trpím od 30 roků,dnes je mi 56 roků....a už mě to zmahá,nemohu spát,spím v sedě,mám pocit že už to nezvládám,práci mám ráda,ale cítím že už nemohu.Prosím poradí mi někdo,moc děkuji Eva.
21. 1. 2012
14:33
jsem astmatik od 30 let beru zodak,2x denně 500 seretide diskus,v sezoně kapky do nosu,v období řepky se dusím a makám,turnusová prácei noční a žádný důchod nemám,nyní je mi 52 a přijde mi k smíchu,že chcete ve 30 důchod
3. 11. 2011
15:55
pro [Franta]:
Astma, jako jiné formy zánětů a zahlenění, vychází zpravidla z předcházejících poruch organizmu v určité formě řetězové reakce. Většinou předchází poruchy vyprazdňování, následný nárůst váhy a kyselin v těle. Jako důsledek těchto prvotních změn, se teprve poté dostavuje nedostatečnost dechu. Zpravidla se tyto potíže poměrně rychle upravují pokud tělu zajistíte zásaditou reakci, pravidelnou defekaci, nejlépe 2x denně a váhu ze svých 18 let. Ordinované léky se vždy zaměřují na řešení důsledků, nikoliv příčin a trvalý výsledek se docílit nedá. Naopak pokud odstraníte příčinu, lze dosáhnout trvale dobrého stavu a zbavit se této nemoci. U léčby je třeba komplexní přístup, mimo správné stravy je velice důležitá také psychohygiena a práce s energií.Jednoduše řečeno pokud se chcete vyléčit musíte začít sám změnami u sebe. Více na stránkách zdraví-cz
3. 11. 2011
11:01
Vážení, dostat v dnešní době invalidní důchod na astmu je nemožné. Jsem středně těžký astmatik bydlící na OSTRAVSKU s pravidelnou spirometrii pod 55%. Při sebemenší delší manuální práci, chůzi(o běhu ani nemluvě) nemohu popadnout dech-normálně se dusím. Podle plícního lékaře jsou mé plíce v takovém stavu, že nejsou schopny zásobovat tělo vzduchem(dusím se i v čistém tatranském prostředí). Na většinu zátěžových testů mám kontraindikaci. Podal jsem si žádost o ID. Žádost byla zamítnuta s tím, že jsem zdráv. Na odborné nálezy a zprávy posudkový lékař nebral vůbec zřetel. Při řešení mé námitky ve věci nepřiznání ID mi posudkový lékař doslova řekl - jste vážně nemocen, ale na důchod to není. I když dělám v kanceláři, nemám vyhráno. Občas mívám ráno takové záchvaty, že si musím vybírat dovolenou. Už nevím co mám dělat. Současné vládě jsme jen pro smích a volební hlasy.
15. 6. 2011
8:48
dobry den
mam dotaz moje 15 leta dcerka se leci jiz 4 roky na stredne tezky astma a alergii,posledni dobou se jeji stav rapidne zhorsil,kde jiz musi pouzivat i inhalaci ve spreji ma narok na nejaky duchod a od kolika let.Jsem s dcerou sama a lecba je dost dost narocna i presto,ze chodim do prace.Dcerka uplatnuje i sirot.duchod ma to nejaky vliv?dekuji za informaci
15. 6. 2011
8:43
Přispějte do diskuze
Příspěvky mohou vkládat pouze přihlášení uživatelé. Přihlásit se.