Proalergiky.cz > Diskuzní fórum > Histaminová intolerance - jídlo

Histaminová intolerance - jídlo

Fana

22. 2. 2015
23:06

Dobrý den, moje přítelkyně má HIT dietu a já bych se chtěl zeptat, zda jí mohu k našemu výročí upéci kachnu. Jednalo by se o vykoštěné kachní prso, zbavené kůže, pečené jen na vodě s trochou kmínu v Remosce. Můžu jí to připravit, nebo to nemůže?

Děkuji Vám za odpověď.

Leontýnka

13. 4. 2017
6:21

RE: Histaminová intolerance - jídlo
Ještě před rokem jsem se také potýkala a s histaminovou intolerancí a musela řešit čerstvost potravin. Pro čerstvé maso jsem jezdila 50 kilometrů daleko k farmáři. Dnes jsem zdravá a histaminová intolerance už mě netrápí, protože transplantace střevní mikroflóry mě tohoto syndromu úplně zbavila. Žádná dieta už mi můj život neničí.

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

pralinka

26. 2. 2015
7:39

RE: Histaminová intolerance - jídlo
Fana - pokuste se sehnat čerstvé maso, nejlépe od nějakého farmáře. Zabít a pokud možno co nejdříve zamrazit či upéct.
Co se pečení pak týče použít lze např. řepkový či rýžový olej. Někdo dobře toleruje obyčejné nesolné sádlo - to je rovněž na pečení výborné. Koření můžete použít kmín, bazalku (dávám ji snad všude, je protizánětlivá a pomáhá proti bolestem či křečím). Pokud máte sůl bez jódu, špetku dovnitř kachny můžete dát.
No a ke kachně třeba uvařené oloupané brambory (varný typ A) :-)
Dobrou chuť

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Míla

23. 2. 2015
21:01

RE: Histaminová intolerance - jídlo
Důležité je, aby to kachní maso bylo co nejčerstvější. Maso, které leželo několik dní nebo dokonce týdnů někde v obchodě, může být při této dietě rizikové. Chlazené i mražené. Nemusíte se bát použít olej nebo máslo. Trocha kmínu by neměla vadit.

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Přispějte do diskuze

Příspěvky mohou vkládat pouze přihlášení uživatelé. Přihlásit se.

Vaše jméno
Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.