úvod Proalergiky.cz > Magazín pro alergiky > Alergie na potraviny

Alergie na potraviny

Vložte svůj článek

Vybrat články na téma:  

Dětské ozdravovny – poslední čtyři mušketýři
Dětské ozdravovny – poslední čtyři mušketýři

I přes rostoucí počet astmatiků a alergiků, obzvláště v dětské populaci, klesá paradoxně počet dětských ozdravoven (DO) v České republice závratným...

Mouka ze zemních mandlí nejen pro alergiky na ořechy
Mouka ze zemních mandlí nejen pro alergiky na ořechy

Chufa (čti: „čufa“), Cyperus Esculentus, u nás Šáchor, v zahraničí však nejčastěji „Zemní mandle“ (současný hit zdravé výživy v Německu...

Celiakie jako dar (k zamyšlení)
Celiakie jako dar (k zamyšlení)

Autor: iryna h.

V jednom z dřívějších článků zazněla myšlenka, že s časovým odstupem věci hodnotíme jinak, s chladnější hlavou, a na první pohled nepříznivé...

Testováno spotřebiteli: Mouka Schär Mix it
Testováno spotřebiteli: Mouka Schär Mix it

Na českém trhu se objevuje čím dál více bezlepkových mouk. Jak jednodruhových, tak i jejich směsí. Složení některých je speciálně uzpůsobeno ke...

Recenze: Sójový nápoj natural Bio Provamel
Recenze: Sójový nápoj natural Bio Provamel

Popularita rostlinných nápojů v Česku stále roste. Na trhu jsou k dostání produkty řady firem vyrobené z různých rostlinných zdrojů.  Mezi...

Hotová jídla pro alergiky a celiaky
Hotová jídla pro alergiky a celiaky

Většina lidí trpících potravinovými alergiemi či intolerancemi se shodne, že nejjistější je připravovat si dietní jídlo sám doma. Dotyčný ví, že...

Zapojte se do spotřebitelského testování  mouky Schär Mix it
Zapojte se do spotřebitelského testování mouky Schär Mix it

Jste alergičtí na lepek nebo trpíte celiakií? Rádi byste zdarma vyzkoušeli bezlepkovou mouku Mix it Schär? Nyní máte jedinečnou příležitost.

Potraviny bezlepkové a nízkobílkovinné - možný pokles sazby DPH
Potraviny bezlepkové a nízkobílkovinné - možný pokles sazby DPH

Příznivá zpráva pro všechny bezlepkáře a pacienty trpící fenylketonurií (PKU). Poslanecká sněmovna schválila zařazení surovin pro výrobu...

Povinné označování alergenů -  nově i v restauracích a jídelnách – 2. část
Povinné označování alergenů - nově i v restauracích a jídelnách – 2. část

Novinkou, která nabývá platnosti 13. 12. 2014, je povinnost nejen výrobců a prodejců, ale i všech provozovatelů restaurací, školních jídelen,...

Povinné označování alergenů  na balených potravinách – 1. část
Povinné označování alergenů na balených potravinách – 1. část

Až 30 % z nás či našich blízkých trpí potravinovou alergií či intolerancí. Méně šťastným je potravin zapovězeno rovnou více. Radosti z dobrého...

Testováno spotřebiteli: Sójová smetana Bio Provamel I
Testováno spotřebiteli: Sójová smetana Bio Provamel I

O spotřebitelská testování je mezi našimi čtenáři vždy velký zájem. A nebylo tomu jinak ani tentokráte. Možnost vyzkoušet si zdarma tuto rostlinnou...

Testováno spotřebiteli: Sójová smetana Bio Provamel II
Testováno spotřebiteli: Sójová smetana Bio Provamel II

V první části testování sójové smetany Bio Provamel jste se dozvěděli o skupině testujících, chuti, vůni, konzistenci a širokém využití smetany,...