úvod Proalergiky.cz > Magazín > Speciály pro alergiky > Pečeme domácí chléb s lepkem i bez > Soutěž o nejlepší recept na bezlepkový chléb

Soutěž o nejlepší recept na bezlepkový chléb

Vložte svůj článek

Anketa

Pečete doma chleba?

Dana Štěpánková, 24. 5. 2013

Celiakie, Speciály


Pokračujeme v sérii našich vařících a pečících soutěží. Po úspěšné soutěži o nejlepší velikonoční recept přicházíme s další. Tentokrát budeme péct chleba.

Ale ne obyčejný, soustředíme  se na jeho bezlepkové varianty. Mléka ani vejce se v chlebu běžně nevyskytují, takže potravinoví alergici, kterým tyto suroviny vadí, se v konzumaci chleba většinou omezovat nemusí.

Ale i pro ty, kteří bezlepkovou dietu nedrží, není na škodu občas opustit zajeté koleje a vyzkoušet něco nového.

Náš tip: Rozhovor s vítězkou Velikonoční soutěže

Jak se zapojit do soutěže?

Je to jednoduché, stačí přidat svůj osvědčený recept na bezlepkový chléb.

Soutěž již skončila, výsledky najdete v článku Vyhodnocení soutěže o nejlepší recept na bezlepkový chléb.

Jak postupovat při nahrávání receptu

  1. Jděte do sekce Vaření
  2. Přihlaste se pomocí odkazu vpravo nahoře (pokud nemáte uživatelský účet, je nutné se nejprve registrovat)
  3. Klikněte na tlačítko Přidat recept
  4. Vyberte kategorii Chléb a pečivo – soutěž
  5. Vyplňte informace k receptu, použité ingredience a postup
  6. Nahrajte k receptu fotografii (pozor, může mít max. 2 MB)
  7. Recept zkontrolujte a uložtePo schválení redakcí bude recept zobrazen na stránkách a zařazen do soutěže.
  8. Čím víc receptů nahrajete, tím vyšší je vaše šance na výhru.

Požadavky na soutěžní recepty

Recept může být na jakýkoliv chléb (kynutý, nekynutý, z pekárny, kváskový). Jedinou podmínkou je, že nesmí obsahovat lepek.Recept musí obsahovat fotografii.

Prosíme vkládejte pouze recepty, které máte vyzkoušené, a fotky, které jste sami vyfotili. Děkujeme. :-)

Soutěžní recepty bude hodnotit komise složená z redaktorů a spolupracovníků portálu ProAlergiky.cz. Hlavním kritériem je originalita receptu, přihlížet se bude i ke srozumitelnosti postupu a kvalitě dodané fotografie.

Důležité termíny

  • Své recepty můžete vkládat od 24. 5. do 16. 6. 2013
  • Vyhodnocení soutěže a vyhlášení vítěze proběhne do 30. 6. 2013

Co můžete se svým receptem vyhrát

1. místo: třídenní wellness pobyt pro 2 osoby v Priessnitzových lázních Jeseník

2. místo: Ionizační fén Zepter

3. místo: Tlakoměr Microlife

4.–5. místo: Multivitamin s probiotiky Bion 3 Protect

Hlavní výhra: víkendový pobyt v lázních Jeseník

Hlavní výhrou v soutěži je třídenní wellness pobyt (2 noci) v lázních Jeseník pro 2 osoby ve vámi vybraném termínu s platností do 30. 11. 2013.

Na co se můžete těšit?

  • ubytování v hotelu Bezruč včetně snídaní
  • klasická masáž částečná
  • perličková koupel
  • krásná příroda a venkovní areál Priessnitzových lázní

 Těšíme se na vaše recepty!

Další články speciálu: Pečeme domácí chléb s lepkem i bez

Chléb – základní potravina celého světa

Liší se složením, tvarem, odlišnými výrobní postupy. Připravovat ho lze kromě pečení i pařením či smažením těsta. Lze použít de facto jakoukoliv...

Bezlepkový chléb – jak si pochutnat a ještě ušetřit

Chléb, rohlíky a další podobné pečivou jsou u nás považovány za základ jídelníčku. A to se pro většinu lidí nezmění ani po přechodu na bezlepkovou...

Bezlepkový chléb – Radčiny praktické rady

V tomto článku bych se ráda zaměřila na základní zásady týkající se bezlepkového pečení chleba. Existují totiž rozdíly oproti výrobě chleba...

Kváskový chléb nejen pro bezlepkáře

Dříve v našich zeměpisných šířkách naprosto běžný postup výroby, dnes „znovuobjevená“ receptura – kváskový chléb. Lze ho ale připravit i v...

Vyhodnocení soutěže o nejlepší recept na bezlepkový chléb

Čtyřčlenná porota důkladně prošla všechny soutěžní recepty. Největší důraz přitom kladla na originalitu a nápaditost receptů, ale nezapomínala ani...

Bezlepkářka Petra Ménová: V kuchyni je to trochu jako v laboratoři

Rozhovor s vítězkou jarní soutěže o nejlepší recept na bezlepkový chleba. Jakou dietu musí dodržovat a proč? A jak to umí v kuchyni?

Komentáře ke článku

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Toto pole prosím nevyplňujte