úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Cheescake - bez lepku a mléka

Cheescake - bez lepku a mléka

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 1 h 15 min
Zařazení: Koláče (nekynuté)
Hodnocení:
Hodnotilo 9 lidí
Pro alergiky: Bez mléka
Bez lepku
Ingredience: 300 g silken tofu (měkkého, hedvábného, výrobci používají různé názvy)
250 ml smetany na vaření Provamel
200 g sušenek (bez lepku a mléka)
1,5 hrnku cukru
4 vejce
3/4 hrnku rostlinného mléka Provamel
1/4 hrnku bezlepkové mouky
2 lžičky rostlinného tuku
1 lžička vanilkového cukru
Postup přípravy:

Dejte předehřát troubu na 175 °C.

Sušenky rozdrťte a smíchejte s rozpuštěným máslem. Směs rozprostřete na dno a stěny vymazané formy na dort.

Promíchejte tofu s cukrem. Do směsi vmíchejte mléko (pokojové teploty), dále vajíčka (v případě intolerance na bílek stačí použít žloutky). Nakonec vmíchejte smetanu, vanilkový cukr a mouku. Celou promíchanou směs nalijte na připravený korpus.

Pečte jednu hodinu. Poté troubu vypněte, avšak dort nechte po dobu 5 - 6 hodin vychladnout v troubě (během této doby troubu neotvírejte).

Hotový dort uchovávejte v ledničce a podávejte vychlazený.

Autor: ww.erka

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte