Infolinka 541 212 450

Velikonoční roláda bez mouky

INGREDIENCE

6 žloutků 6 bílků 2 šlehačky 100 g moučkového cukru 3 lžíce kakaa 2 vanilkové cukry 1 ztužovač šlehačky ovoce na ozdobu



POSTUP

Cukr se žloutky a vanilkovým cukrem ušleháme do pěny, přidáme kakao, nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků.

Připravíme si plech, který vyložíme pečícím papírem a na něj vlijeme a rozetřeme těsto.

Pečeme zprudka asi 10 minut.

Necháme trošku vychladnout.

Připravíme si šlehačku na naplnění a na ozdobu - do smetany ke šlehání přidáme ztužovač, druhý vanilkový cukr a ušleháme. Polovinou šlehačky naplníme roládu a zavineme. Necháme chvíli ztuhnout.

Poté roládu potřeme čokoládovou polevou a opět dáme do ledničky.

Před podáváním druhou částí šlehačky roládu nazdobíme. Můžeme použít i drobné ( i kompotované) ovoce - třešně, višně aj.

Náročnost

stredne narocny

Čas přípravy

2 h 30 min

Hodnocení

3.6x
(Hodnotilo 12 lidí)

Kategorie