Infolinka 541 212 450

Bezlepkový tulipánový dort

INGREDIENCE

Korpus: 450 g bezlepkové mouky 375 g cukru moučky 6 vajec 18 lžic horké vody vanilkový lusk 3/4 prášku do pečiva Dr. Oetker (bezlepkový) Náplň: balíček mascarpone velká zakysaná smetana smetana ke šlehání ztužovač šlehačky cukr dle chuti citronová šťáva čerstvé jahody citronová marmeláda Potaženo: K2



POSTUP

Korpus: Oddělíme si žloutky od bílků. Žloutky a zbytek ingrediencí vyšleháme. Vyšleháme bílky a opatrně je vmícháme do těsta. Nalijeme do vysypané (nebo olejem vystříkané) formy a pečeme na 180 stupňů cca 45 minut.

Náplň: Ušleháme šlehačku se ztužovačem a cukrem a na menší otáčky přišleháme mascarpone a zakysanou smetanu. Nakonec přidáme citronovou šťávu.

Korpus 2x prokrojíme a promažeme citronovou marmeládou, dáme mascarpone náplň a jahody. Obvod obmažeme máslovým krémem a potáhneme.

Kytičky jsem dělala asi týden dopředu, aby mi to vytvrdlo a drželo tvar :)

Náročnost

narocny

Čas přípravy

48 h 0 min

Hodnocení

4.5x
(Hodnotilo 77 lidí)

Kategorie