Infolinka 541 212 450

Bramborové opečánky

INGREDIENCE

cca 1/2 kg brambor (ideálně typ B, C) cca 200 - 400 g bezlepkové (já zkoušela kukuřičnou polohrubou) nebo klasické polohrubé mouky podle potřeby sůl drcený nebo mletý kmín voda sádlo (nebo olej) menší cibule (nemusí být)



POSTUP

Brambory oloupeme, nakrájíme na drobno a v hrnci zalijeme vodou tak, aby hladina dosahovala jen těsně nad brambory. Osolíme, okmínujeme a vaříme, dokud se nerozvaří. Pak opatrně slijeme část vody a brambory dorozmačkáme (pokud je potřeba) a na mírném ohni, za stálého míchání, přisypáváme mouku, dokud není těsto tuhé a ne moc lepivé. Pak stáhneme z plamene a necháme těsto trochu vychladnout. Tvoříme válečky, které na sádle osmahneme (chvíli před koncem přisypeme na drobno nakrájenou cibuli (není nutné) a opékáme obojí do zlatova.

Podáváme jako samostatné jídlo, nebo jako hutnější přílohu. Můžeme sypat naťovou cibulkou a podávat s různými typy dresinků (záleží na chutích a dietních omezeních).

Dobrou chuť ;)

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 45 min

Hodnocení

5.0x
(Hodnotilo 3 lidí)

Kategorie