Infolinka 541 212 450

Domácí ovesné mléko

INGREDIENCE

1 díl ovesných vloček 1 díl studené vody



POSTUP

Ovesný nápoj připravuji z ovesných vloček - možno celých i drcených či mletých. Výsledný rozdíl v chuti a kvalitě nápoje jsem nezaznamenala (lze i z obilek ovsu).

Vločky není třeba oproti tvrdým surovinám máčet, příp. pouze chviličku. Proto rovnou můžete smíchat jeden díl studené vody a jeden díl ovesných vloček a ihned mixovat a scedit - k cezení používám dětskou plenku, ale samozřejmě lze i různá sítka, plátýnko či jiné materiály. Jen doporučuji opravdu husté, abyste zamezili průniku pevných částeček do ovesného nápoje.

Takto připravené ovesné mléko můžete skladovat několik dní v ledničce, jen je vždy potřeba ho před použitím řádně promíchat, neboť dochází k oddělování částí dle hustoty.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 0 min

Hodnocení

3.1x
(Hodnotilo 35 lidí)

Kategorie