Infolinka 541 212 450

Domácí rýžové mléko - ze syrové rýže

INGREDIENCE

1 díl kvalitní rýže 2 - 3 díly studené vody



POSTUP

Jeden díl kvalitní rýže (př. Basmati je výborná) zaliji 2 – 3 díly studené vody a nechám máčet zhruba 12 h. Pakliže spěchám a zapomenu si rýži namočit přes noc, tak i 3 hodiny máčení jsou dostačující.

Před mixováním vodu sliji a ve stejném poměru dodám čerstvou, se kterou rýži rozmixuji a následně přecedím. K filtrování se mi nejvíce osvědčila dětská plenka, ale použít lze samozřejmě i jiné materiály, př. plátýnko.

A máme hotovo. Někdo ještě dochucuje špetkou soli, jiný rostlinnými sirupy - př. javorovým, agávovým či třtinovým cukrem, ale i vanilkovým extraktem či karobem.

Osobně preferuji přírodní chutě, i díky neutrální chuti a následnému pestrému využití.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 0 min

Hodnocení

4.5x
(Hodnotilo 17 lidí)

Kategorie