Infolinka 541 212 450

Hruškový pečený čaj se zázvorem

INGREDIENCE

2 kg hrušek 13 dkg čerstvého zázvoru 17 dkg cukru krupice půl velké sklenice medu 2 citrony 1 celá skořice 4 hřebíčky



POSTUP

Hrušky nakrájíme na kostičky a oloupaný zázvor nahrubo nastrouháme, oloupaný citrony také nakrájíme a smícháme s medem a cukrem a pečeme asi 45 minut na 180°C.

Ještě horké plníme do skleniček, které otřeme čistým lihem a zadělané otočíme dnem vzhůru.

Pak dáme do skleničky 2 lžičky pečeného čaje a zalijeme horkou vodou, kdo chce, může ještě přidat šťávu z citronu.

Používáme hlavně v období chřipek.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 0 min

Hodnocení

4.0x
(Hodnotilo 22 lidí)

Kategorie