Infolinka 541 212 450

Koláčky s drobenkou - bez lepku

INGREDIENCE

Těsto: 200 g Jizerky (já dala zlatou) 100 ml vlažné vody nebo mléka 50 g másla 50 g práškového cukru 1 vejce 10 g kvasnic 5 g soli Drobenka: 30 g másla 2 lžíce Jizerky 1 lžíce moučkového cukru



POSTUP

Droždí rozpustíme s vodou, přidáme lžičku cukru, Jizerky.

Ostatní ingredience smícháme v míse.

Přidáme kvásek, důkladně promícháme. Přilijeme rozpuštěné máslo a hnětáme těsto.

Necháme těsto cca 5 min odpočinout. Pokud těsto lepí, přidáme trochu mouky.

Těsto rozdělíme na 12 - 16 ks (spíše menší). Vytvarujeme placičky, promáčkneme na středu skleničkou (místo na náplň).

Koláčky dáme kynout do vlažné trouby (asi na 40 stupňů). Po nykynutí znova promačkáme, přidáme náplň a okraje potřeme mlékem. Posypeme drobenkou a necháme opět trochu nakynout.

Pečeme na 150 stupnu 15 - 20 min.

Autorka: Lucie Obrdlíková

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 0 min

Hodnocení

Kategorie