Infolinka 541 212 450

Křtinový bezlepkový dort

INGREDIENCE

Korpus: 375 g moučkového cukru 300 g mouky 6 vajec 150 g lískových ořechů (mletých) 18 lžic horké vody 3/4 prášku do pečiva Náplň: 250 g čokolády 250 g smetany



POSTUP

Oddělíme si žloutky od bílků, žloutky a zbytek ingrediencí vyšleháme. Vyšleháme bílky a opatrně je vmícháme do těsta. Nalijeme do olejem vystříkané ( speciální olej na pečení) formy a pečeme na 170 °C cca 60 minut. Kontrolujeme na vpich špejlí.

Ganache krém si připravíme den předem a to tak, že dáme ohřát smetanu a před bodem varu vmícháme čokoládu, až se úplně rozpustí. Na noc dáme do lednice.

Plníme a obmazáváme. Tento dort jsem potáhla a ozdobila pravým marcipánem.

Náročnost

narocny

Čas přípravy

48 h 0 min

Hodnocení

4.5x
(Hodnotilo 80 lidí)

Kategorie