kuřecí maso sójová smetana Provamel pórek zelené fazolky kedlubna hrášek mrkev celer slunečnicový olej sůl pepř bazalka kari zvlášť uvařená rýže se solí
kuřecí maso sójová smetana Provamel pórek zelené fazolky kedlubna hrášek mrkev celer slunečnicový olej sůl pepř bazalka kari zvlášť uvařená rýže se solí
Na slunečnicovém oleji si nejdříve osmahnu pórek a brzy po něm přidám i kuřecí maso. Vše osolím, opepřím, přidám bazalku (ideálně čerstvou, ale samozřejmě lze i sušenou) a kari koření. Zároveň dodám i připravenou zeleninu (čerstvou, ale klidně i zmraženou a jakýkoliv druh, nejen ty, co jsem uvedla já).
Namísto vývaru či vody podliji sójovou smetanou Provamel a chvíli podusím. Opravdu do změknutí všech ingrediencí stačí jen chvilka.
Díky lehce rozdušené zelenině a smetaně nemusíme již zahušťovat a pokrm je hotov.
Podáváme s rýží či brambory, ale lze i např. s hranolky či kroketami. Pokrm sám o sobě je šťavnatý.
Dobrou chuť ;-).