Infolinka 541 212 450

Kynuté koláčky

INGREDIENCE

500 g mouky (na kynuté používám Schar B) 250 ml mléka (vody) 100 ml oleje 80 g cukru 1/2 kostky droždí (může být i sušené) 1 vejce špetka soli Náplň: kostka tvarohu mletý cukr povidla tuk (dáváme Sarinu)



POSTUP

Z droždí, lžičky cukru, vody (mléka) a 2 lžic mouky necháme vzejít kvásek, který potom přidáme ke zbytku mouky, cukru, soli, oleje a vejci. Uděláme nelepivé těsto a necháme ho kynout. Z těsta jsem pak dělala placičky, na které jsem dala lžičku tvarohové náplně, zabalila, udělala důlek, potřela rozšlehaným vejcem, dala povidla, zase potřela vejcem, na to drobenku z mouky, tuku (dáváme Sarinu) a moučkového cukru...Peče se v předehřáté troubě na 160 stupňů asi 15 až 20 minut.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

1 h 30 min

Hodnocení

3.3x
(Hodnotilo 4 lidí)

Kategorie