Infolinka 541 212 450

Slaný pikantní koláč - bez lepku, mléka, vajec, kukuřice i sóji

INGREDIENCE

Těsto: 220 - 250 ml teplé vody 100 g rýžové mouky z hnědé rýže 100 g rýžového škrobu 50 g mouky z červené čočky 1 lžíce koření na pizzu 1 lžíce olivového oleje 1 lžička agávového sirupu 6 g soli 5 g sušeného droždí s vlaštovkou 4 g prášku do pečiva bez lepku Náplň: 3 - 4 velké červené cibule ančovičky nebo kousky tuňáka okapaného hrst vypeckovaných černých oliv 2 lžíce třtinového cukru 2 lžíce olivového oleje 2 lžíce balzamicového octa 1/2 lžíce čerstvého tymiánu nebo několik snítek (3) obraných sůl pepř



POSTUP

Cibulová náplň: Cibuli s cukrem pomalu osmažíme na dvou lžících olivového oleje asi na středním plameni. Trvá to cca 20 minut až cibule začne vonět a karamelizovat. Přidáme tymián, balzamico, dosolíme, opepříme a stáhneme plamen na minimum. Dopékáme za stálého míchání cca 5 minut. Necháme vychladnout.

Na sítě necháme okapat rybky či tuňáka od oleje. Stejně tak olivy.

Těsto: V míse si promícháme mouky s kypřidlem, solí a kořením. Teprve po promíchání přidáme sušené droždí a přilijeme tekutinu (teplou vodu s agávovým sirupem). Rukou vyhněteme polotuhé těsto, které necháme v přikryté míse cca 45 minut odpočívat.

Troubu rozehřejeme na 220 °C. Po vykynutí těsta přidáme 1 lžíci olivového oleje a zapracujeme v hladké těsto, které rukou namočenou ve vodě nebo naolejovanou rozetřeme po celé ploše pečící nádoby na výšku cca 1 cm. Poklademe karamelizovanou cibulí a povrch posypeme rybkami či kousky tuňáka a černými olivami. Pečeme prudce cca 20 minut, až jsou okraje koláče křupavé. Po upečení koláč vyndáme pouze s papírem na mřížku a necháme trochu vychladnout. Podáváme vlažný i studený.

Tip 1: Pod náplň můžeme potřít těsto slabou vrstvou drcených rajčat z plechovky.

Tip 2: Ze stejného těsta můžeme upéct skvělé pikantní bochánky třeba k hustým polévkám

Autorka: Radka Vrzalová

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 0 min

Hodnocení

5.0x
(Hodnotilo 4 lidí)

Kategorie