Infolinka 541 212 450

Špaldový quiche

INGREDIENCE

Těsto: 250 g hladké špaldové mouky 100 g palmového tuku lžička soli Náplň: 250 g jáhel 3 hrsti bršlice (bršlice je vhodná také na nákypy, jako "špenát" či do placiček) 250 ml smetany Provamel 1 stroužek česneku lžička muškátového oříšku lžička mořské soli lžička Würzlu



POSTUP

Uvedené suroviny na těsto zpracujeme a pak dáme na chvíli uležet do chladničky.

Jáhly uvaříme - nejprve je spaříme v horké vodě a necháme na sítku osušit. Potom opražíme na pánvi, zalijeme vařící vodou, osolíme, přikryjeme pokličkou a dusíme na mírném ohni asi 20 minut. Já osobně se řídím postupem 1:2, tzn. 1 díl jáhel, 2 díly vody a v případě receptu je to 250 g jáhel a 500 ml vody. Těsně před koncem vaření je promícháme vidličkou a odstavíme z ohně, aby se neslepily.

Bršlici spaříme horkou vodou, posekáme a smícháme s ostatními surovinami na náplň.

Z odleželého těsta si vyválíme tenkou placku, kterou uložíme do předem vymazané koláčové formy a vytvarujeme okraje. Na těsto nalijeme náplň a hotový koláč dáme péct na 30 - 40 minut do trouby vyhřáté na 175 °C.

Koláč podáváme zatepla i zastudena. Vhodné je ho doplnit o rukolový salát se zálivkou.

Náročnost

stredne narocny

Čas přípravy

1 h 0 min

Hodnocení

4.5x
(Hodnotilo 11 lidí)

Kategorie