Infolinka 541 212 450

Sušenky z burákového másla bez lepku a mléka

INGREDIENCE

200 g třtinového cukru 150 - 180 g bezlepkové mouky (Jizerka, Schar - Patisserie, Doves Farm červená) 140 g burákového másla bez laktózy 100 g rostlinného tuku na pečení (např. Stella) 1 vejce 1 lžička vanilkového extraktu, nebo 1 vanilkový cukr (semínka z 1 vanilk. lusku) 1/2 lžičky jedlé sody celé, neloupané mandle na ozdobu pečicí papír



POSTUP

Troubu předehřejeme na 180 °C. Tuk, burákové máslo, cukr a vanilkový extrakt šleháme elektrickým šlehačem 8 - 10 minut do krémové hmoty. Přidáme vejce a šleháme další 2 - 3 minuty. Nakonec vmícháme mouku smíchanou s jedlou sodou. Vznikne nám hladké kompaktní těsto. Toto těsto vyválíme mezi archy pečícího papíru na tloušťku 0,5 cm a dáme ho na 30 minut chladit.

Vykrajovátkem (např. skleničkou o průměru cca 5 cm) vykrajujeme kolečka. Okraje skleničky musíme před každým vykrojením "omoučit". Kolečka přenášíme na plech vyložený pečícím papírem, ne úplně vedle sebe (trochu nabydou). Lehce vmáčkneme do každého mandli a pečeme ve vyhřáté troubě cca 15 minut.

Sušenky necháme  úplně vychladnout a pak je teprve sundaváme z plechu (teplé by se sypaly). V plechové dóze vydrží tyto sušenky až tři týdny. Pokud to tedy vydržíte ;-).

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

1 h 0 min

Hodnocení

4.3x
(Hodnotilo 12 lidí)

Kategorie