Infolinka 541 212 450

Vanilkový jogurt

INGREDIENCE

1 l sójového neochuceného nápoje Provamel (lze i Alpro) 150 g sójového jogurtu Provamel (lze i Sojade) 2 vanilkové cukry 1 ztužovač za studena (želatina od Dr. Oetkera)



POSTUP

Sójový nápoj zahřejeme na 40°C a smícháme s vanilkovými cukry. Přidáme jogurt a ztužovač a opět zamícháme.

Vzniklou tekutinu nalijeme do skleniček, zavíčkujeme a schováme do peřin na 12 hodin. Jogurt lze dát i do trouby předehřáté na 50 °C cca na 4 hodiny. Nám se osvědčily peřiny.

Po uplnynutí doby necháme skleničky vychladit a dáme do ledničky. Domácí jogurty z kravského mléka vydrží cca týden, sójové také, déle jsme nenechávali.

Chutí jogurt připomíná vanilkový pribiňáček, ale hustotou obyčejný jogurt. Lze samozřejmě vytvořit i bez cukru, dle chuti můžeme přidat ovoce, marmeládu, müsli, kakao atd.

Inspirace: výrova domácího jogurtu z kravského mléka
 

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

12 h 0 min

Hodnocení

3.9x
(Hodnotilo 11 lidí)

Kategorie