Proalergiky.cz > Vaření pro alergiky a celiaky

Vložte svůj recept

Vaření pro alergiky a celiaky

Bezlepková, bezmléčná či bezvaječná dieta v praxi

Poslední přidané recepty

Fančin máslový dort - bez mléka, resp. laktózy
Hodnotili 4 lidé

Korpus: Žloutky s cukrem utřeme do pěny. Ušleháme sníh z bílků a přidáváme jej do pěny střídavě s moukou smíchanou se...

Perníčky - bez lepku a mléka
Hodnotili 4 lidé

Nejprve si v hrnku rozpustíme med, přidáme moučkový cukr a vejce. Dále dodáme zbytek ingrediencí a řádně...

Mléčná rýže s banánem a kakaovým přelivem
Hodnotil 1 člověk

Dáme vařit rýži dle návodu s trochou soli, cukrem a vanilkovým aromatem. Připravíme si přeliv z vody, cukru a kakaa. Po...

Buchta z cukety
Hodnotili 2 lidé

Vyšleháme žloutky, cukr a olej. Přidáme mouku, mléko, prášek do pečiva, kakao, skořici, sníh z bílků a cuketu. Pečeme...

Kokosovo - citrónové placičky
Hodnotilo 8 lidí

Kokosovou drť, příp. strouhaný kokos, smícháme s vajíčkem, přidáme citrónovou kůru, šťávu a s ve vodě rozmíchanou kaší...

Smoothie se špaldovým nápojem a ovocem
Hodnotilo 5 lidí

Ovoce dle chuti (i namíchané se zeleninou) - já použila jahody, jablka (i se slupkou) a maliny rozmixujeme se špaldovým...

Všechny recepty

Foodblog pro alergiky

Vložte svůj článek

Životní příběh Andrey a její dcerky (alergie na bílkovinu kravského mléka a vejce)

Jmenuji se Andrea (1975) a mám dvě dcery - Niki (2000) a Deni (2001). Niki má alergii na mléko (bílkovina kravského mléka) a vejce. Od jejího narození si dělám zápisky, tak mám vše, co potřebuji...

Můj příběh o celiakii

Můj příběh o celiakii Můj příběh o celiakii se začal psát na podzim roku 2007. Ale vlastně když se nad během času pořádně zamyslím, začal již o mnoho, mnoho let dříve. V roce 1981. Když jsem se...

Začínáte bezlepkově vařit?

Autor: xynika

Když dceři před rokem a půl zjistili alergii na lepek, byl to šok...vždyť nic nemůže! Postupem času a vyhozených peněz (dceři byly čtyři roky a ne všechno snědla), jsme pár věcí...

Restaurace pro alergiky? Nadlidský úkol

Autor: Michal, ProAlergiky.cz

Musíte dodržovat bezlepkovou, bezmléčnou nebo bezvaječnou dietu a zkoušíte se občas najíst v restauraci? Není to legrace, že? Alergiku, zahyneš při žranici Většina restaurací se na nás...

Jak jsem začal porušovat tradici sójovým kapučínem

Autor: Michal, ProAlergiky.cz

Člověk s nesnášenlivostí mléčného cukru má v kavárnách a hospodách trochu problém s kávou. Nemá si skoro co dát. Já kávě nějak zvlášť neholduji, ale sem tam na ni dostanu chuť. Jenže čistá káva mi...

Vaření na ProAlergiky.cz

Autor: Dana, ProAlergiky.cz

Pracovat na rozvoji portálu ProAlergiky.cz nás baví. Jednoduše proto, že vidíme výsledky v podobě vašich pozitivních reakcí. A protože s vámi mluvíme a zjišťujeme, co vás zajímá, rozhodli jsme se...