Infolinka 541 212 450

Velikonoční štola s kandovaným ovocem

INGREDIENCE

500 g bezlepkové mouky 300 g tvarohu 300 g kandovaného ovce 200 g cukru 150 g másla 1 prášek do pečiva 1 vanilkový cukr sůl



POSTUP

Jako první si mouku smíchejte s kypřícím práškem, cukrem a kandovaným ovocem. Přidejte vejce, tvaroh a máslo. Potom zpracujte těsto a vytvarujte štolu.

Štolu pečte na plechu nebo ve formě, například na srnčí hřbet, chlebíček, vánočku, aby si lépe udržela tvar. Štolu pečte v předehřáté troubě na asi 180 stupňů 1 hodinu.

Po upečení je možné štolu potřít rozpuštěným máslem a posypat moučkovým cukrem. Štola se tak zahalí do velmi sladkého kabátku. Jestliže máte raději méně sladké, štolu neobalujte cukrovou vrstvou, při servírování popř. jemně poprášte cukrem. Výborné je také podávat štolu s vanilkovým šodó (pudinkem) se šlehačkou.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

1 h 0 min

Hodnocení

4.4x
(Hodnotilo 8 lidí)

Kategorie