Infolinka 541 212 450

Bezlepková špenátová roláda

INGREDIENCE

1 balení špenátu 4 vejce sůl pepř česnek muškátový oříšek bezlepková mouka na zahuštění smíchaná se špetkou prášku do pečiva (roláda by se měla povést i bez těchto ingrediencí, ale jejich přidání zajisté ničemu neuškodí - já je raději použila) náplň: 1 tvaroh 1 zakysaná smetana 100 g strouhaného sýra česnek sůl



POSTUP

Z rozmraženého špenátu vymačkáme co nejvíce vody, smícháme se žloutky, osolíme, opepříme, zastrouháme špetkou muškátového oříšku, přidáme prolisovaný česnek dle chuti a na závěr vmícháme sníh z bílků, příp. zahustíme moukou s práškem do pečiva.

Vzniklou směs rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě při 180 - 200 °C asi 15 až 20 minut.

Upečenou roládu ihned zavineme a necháme zchladnout.

Mezitím si připravíme náplň.

Vychladlou roládu rozbalíme, potřeme náplní, zabalíme zpět a necháme minimálně hodinu v ledničce ztuhnout.

Dobrou chuť;-).

 

 

 

Náročnost

stredne narocny

Čas přípravy

2 h 0 min

Hodnocení

4.1x
(Hodnotilo 8 lidí)

Kategorie