Alergie na celer
Počty alergiků na celer nejsou v ČR, v porovnání s reakcemi na jiné potraviny, nikterak vysoké. Jinak je tomu ovšem např. ve Francii či Švýcarsku, kde tvoří alergie na celer 30 – 40 % všech potravinových alergií. Díky vysoké prevalenci a velmi silným účinkům bílkovinných alergenů byly celer a výrobky z něj nařízením Evropského Parlamentu a Rady EU zařazeny mezi povinně uváděné alergeny nejen na balených, ale i nebalených potravinách, včetně pokrmů.
Praktické informace o alergii na celer
Alergie na celer - příznaky, diagnostika, léčba
Víte, že alergie na celer patří mezi nejnebezpečnější na světě? Slyšeli jste o zkřížených alergiích mezi pyly a potravinami? Existují nějaké...
Silvestrovské slavení... chuťovky bez lepku, mléka, vajec
Ať slavíme Silvestr v kruhu rodinném, či společně s přáteli, určitě se shodneme na...
Vánoční pečení bezlepkově
Jaký byl začátek vašeho bezlepkového pečení? Také jste si napoprvé řekli, že prostě...
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec
Zvu vás na štědrodenní oběd. Samozřejmě v úpravě pro alergiky na mléko a vejce či...
Jak se připravit na alergologické testy: Dieta nevadí, ale léky někdy ano
Čekají vás alergologické testy? Pokusíme se vám zodpovědět nejčastější otázky, které...