FoodDetective - test potravinové intolerance
Test pro domácí použití ke zjištění případné potravinové intolerance.
Více informací
Produkt není dostupný, ale rádi vám doporučíme náhradní. Nebo se podívejte na alternativní produkty
Chcete si dobře vybrat? S výběrem testu na alergie vám odborně poradíme.
Alternativní dostupné produkty
Test potravinové intolerance může poskytnout vytouženou odpověď těm, kteří prodělali řadu vyšetření, aniž byla stanovena jasná diagnóza.
Tento test je schopen odhalit pouze imunitní intolerance potravin, způsobované protilátkami zvanými imunoglobuliny G (IgG). Kromě nich ještě existují neimunitní intolerance potravin, které jsou nejčastěji způsobeny nedostatkem nějakého trávicího enzymu (např. intolerance laktózy). Ze stejných důvodů FoodDetective® neslouží k diagnóze alergií.
Komu je test určen
O testu by měli uvažovat lidé, kteří u sebe často pozorují různé nezávažné příznaky, které jsou uvedené níže, ale nedaří se vypátrat jejich příčinu. Tyto potíže totiž nastupují hodiny až dny po konzumaci určité potraviny, a tak málokoho souvislost s potravinami vůbec napadne.
Nejčastější projevy imunitní intolerance potravin:
- zažívací potíže: bolesti břicha, nadýmání, průjem, zácpa, pálení žáhy, záněty střev, nevolnost, afty v ústech
- problémy s pokožkou: akné, svědění, ekzémy, lupénka, kopřivka
- psychické a nervové potíže: úzkost, bolesti hlavy, migréna, nesoustředěnost, deprese, hyperaktivita, poruchy spánku, závratě
- dýchací potíže: chronické zahlenění, rýma, astma, záněty průdušek
- celkové potíže: únava, otoky, zadržování tekutin, nadváha, bolesti kloubů
- Obiloviny - pšenice, kukuřice, tvrdá pšenice, oves, rýže, žito, gluten (lepek)
- Ořechy a luštěniny- mandle, para ořechy, kešu, kakaová zrna, arašídy, vlašské ořechy
- Luštěniny (hrách, čočka, fazole), sója
- Maso - hovězí, kuřecí, jehněčí, vepřové
- Ryby - říční ryby (losos, pstruh), korýši (krevety, garnáty, krabi, humři, mušle)
- Tuňák, ryby s bílým masem (treska, treska skvrnitá, platýs)
- Zelenina - brokolice, kapusta, mrkev, celer, okurka, pórek, paprika (červená, zelená, žlutá), brambory, rajčata
- Ovoce - jablka, černý rybíz, grepfruity, meloun, ananas, olivy, pomeranče a citróny, jahody
- Jiné - vejce (celá), kravské mléko, česnek, zázvor, houby, čaj, kvasnice
- 1. Nejdříve se ze špičky prstu odebere malý vzorek krve a nechá se rozpustit v roztoku.
- 2. V dalších krocích pomocí detekčního a vývojového roztoku lze identifikovat přítomnost protilátek na jednu či více potravin v závislosti na výskytu modře zbarvených bodů na reakční podložce.
- 3. Pomocí přiloženého schématu v instrukcích lehce zjistíte, na kterou potravinu jste zareagovali pozitivně.
- 2 Sterilní lancety
- 2 Zařízení na odběr krve
- 1 Testovací podložka (zabalená ve fólii)
- 1 Dezinfekční polštářek
- 2 Náplasti
- Solution A - ředidlo na vzorek 5ml (koncentrovaný solný roztok se stabilizátorem; 0.09% azid sodný jako konzervant; červené barvivo)
- Solution B - detekční roztok 5ml (křenová peroxidáza konjugovaná s protilátkou proti lidskému IgG; 0.05% Proclin 300 jako konzervant;modré barvivo)
- Solution C - barvící roztok 5ml (roztok tetrametylbenzidinu s mírným oxidačním činidlem)
- Solution D - promývací roztok 100ml x 2 (koncentrovaný solný roztok s obsahem 0.01% detergentu)
Poradna
Ověřeno našimi zákazníky
Kliknutím na pečeť zobrazíte všechny recenze našeho e-shopu přímo na Heurece

- Rýchle dodanie
- Poctivo zabalený produkt, aby sa nepoškodil cestou
Ověřený zákazník před 3 hodinami
„Velice dobra komunikace. Kvalitni vyrobky.“
Ověřený zákazník včera
- Děkuji vše v pořádku.
Ověřený zákazník včera