Infolinka 541 212 450

Perníčky

INGREDIENCE

1/2 kg hladké mouky 15 dkg moučkového cukru 8 dkg tuku na pečení 3-4 lžíce medu 1 lžička solamylu rozmíchaná v 1/2 dcl studené vody 1 lžička jedlé sody 1,5 lžičky perníkového koření Poleva: 3 lžíce horké vody 1 - 2 lžíce citronové šťávy 140 - 200 g moučkového cukru



POSTUP

Smícháme sypké suroviny, přidáme nakrájený, nebo nastrouhaný tuk, med, vodu se solamylem a vypracujeme hladké těsto.

Rozválíme na pomoučněném vále, vykrájíme různé tvary. Pečeme v předem vyhřáté troubě na cca 150st. Po vychladnutí zdobíme a slepujeme citronovou polevou.

Vodu smícháme s citrónovou šťávu a postupně přidáváme prosátý moučkový cukr. Třeme tak dlouho, dokud nebudeme mít hustou polevu. Pokud bude poleva příliš hustá, přidáme pár kapec citronové šťávy, bude-li příliš řídká, přidáme moučkový cukr. Polevu je možné i barvit potravinářským barvivem, podle fantazie.

Náročnost

stredne narocny

Čas přípravy

2 h 0 min

Hodnocení

3.6x
(Hodnotilo 91 lidí)

Kategorie