Odpověď na dotaz

Míla Vajcová:


Dobrý den,můj roční syn měl již 3x ataku obstrukční bronchitidy,vždy to začne rýmou,následuje kašel a sípání,imun.vyšetření nesvědčí pro alerg.etiologii,nyní preventivně nasazen flixotide 50 inhaler 0-0-1,při kašli seretide 1-0-1.Nejsem velkým zastáncem kortikoidů,proto se chci zeptat,zda je tento postup správný.Bojím se,že když budeme stále inhalovat,už se tělíčko nebude bránit samo a bude se to jen zhoršovat,děkuji za odpověď Míla V.

Odpověď:

Dobrý den. Pokud se jednalo už o 3. ataku , tak je nasazení kortikoidů
správné. Pokud mu je nedáte, tak je pravděpodobné zhoršování stavu


MUDr. Tomáš Rohovský

Podobné:  Těhotenství a dítě

Datum vložení dotazu:  17.02.2011

Předchozí dotaz  |  Následující dotaz

Položit nový dotaz