Odpověď na dotaz

Ivana:

dobri den pani doktorko je se chci zeptat na vaš nazor mam dceru ma 2 roky amem problemy z častym kašlem jendnou na pruduškach jendou jenv krku mame všechny testy za sebou co šly raflux slane deti a krev ohlende alergie všechno bylo negativni žadna alergie nic prozatim začalal nas pani doktorka lečit rybomunylem pomohlo jsme už min nemocni pak nasadila singulair taky byla o.k přes 3 mesice a jak byla pak nemocna tak jen mirne ale ted je to tady znova co mesic kašel zahleneny neskutečne nekdy i zvraci z hlenu použivame inhalace a xyzal a ten singulair berem ho 6 ytdnu zase ale asi nezabira jak mamem druhou chřipu za sebou singulai byl nasazen kvuli te prvni chřipcea předtim byl vysazen že byla dlouho zdrava ma elkou rymu u toho a steka ji to dolu a na ma nejak hrzne henuv tom krku manžel řikal že to kdysi mněl taky a do ted to ma nejak se mu hrozne hromadi hlen v krku ja vim že bez vyšetřeni atd nemuže nic dělat ale pani doktorka nam chce nasadit hormony pokud ni nebude zabi!
rat ja
vim že mame problem ale zase si myslimže už to je v podstate lešpi než to bylo ale hormony ja vim že astma przatim nejde zjistit ale nema pocit že bymněla astma nikdy jsme ani enmněli laryngitidu bylai jse 2 krat v nemocnici a tam atyk nic nenašli jednou sjem mněli zapal plic a to jsme se od te doby začali lečit u alergoložky ja mam spiše strach co kyd je prste nachylnejsi a my nasadime hormony vždyt to je už važna vec a nemuže s tho byt pak astmatik atd ja vim že asi jsme pitoma ale hormony jak neni nejaka nemoc to je trochu moc ne??? děkuji za vaš nazor

Odpověď:

Dobrý den,
nevidím zmínku, zda jste absolovovaly ORL vyšetření, tedy vyšetření na krčním, ušním, nosním, zda dcerka nemá zvětšenou nosní mandli. Jinak předpokládám, že "hormony" myslíte inhalační léčbu kortikoidy. Jedná se pouze o místní léčbu alergického zánětu na průduškách, vůbec nemusíte mít strach, že by to dceři ublížilo. Nejedná se o "vážnou" léčbu, inhalační kortikoidy dnes užívá spousta dětí i dospělých, jedná se o velmi malé dávky léků. Tato léčba by určitě byla pro dceru větším přínosem s minimálním rizikem ve srovnání s častým kašlem, nachlazením a opakovanými antibiotiky nebo dokonce zápalem plic.
Vhodné je i absolovování lázeňské léčby, zkuste se domluvit s paní doktorkou.
S pozdravem,

MUDr. Lenka Mišunová, PhD.

Podobné:  Ostatní

Datum vložení dotazu:  14.04.2011

Předchozí dotaz  |  Následující dotaz

Položit nový dotaz

Související články
Může mít vyloučení lepku a mléka ze stravy pozitivní vliv na chování dětí s ADHD a autismem?
Může mít vyloučení lepku a mléka ze stravy pozitivní vliv na chování dětí s ADHD a autismem?

Jestli očekáváte článek o převratném objevu či výsledky studie, která by byla...

7 důvodů proč používat čističku vzduchu
7 důvodů proč používat čističku vzduchu

Připravili jsme pro vás 7 důležitých argumentů, proč by mohla být čistička vzduchu...

Čističky a zvlhčovače vzduchu
Čističky a zvlhčovače vzduchu

Jak poznat, kdy je vhodnější pořídit čističku vzduchu a kdy zvlhčovač? Jaké problémy...

Syndrom dráždivého tračníku
Syndrom dráždivého tračníku

Syndrom dráždivého tračníku, syndrom dráždivého střeva či IBS (z angl. Irritable...

Nová služba: Hotelový pokoj pro alergiky
Nová služba: Hotelový pokoj pro alergiky

I alergici cestují. Tato myšlenka stála za zrodem myšlenky, jak dále rozšiřovat...

Úklid u alergiků: Zaměřte se na alergeny, ne na bakterie
Úklid u alergiků: Zaměřte se na alergeny, ne na bakterie

Jak předcházet hromadění alergenů? Jaká pravidla platí pro nejběžnější alergie - na...

Poradna 1 272 odpovědí

Poslední dotaz: Dobrý den, prosím Vás o informaci, zda užívání p.o. přípravku Staloral300 v těhotenství je bezpečné? Krátce po nasazení terapie jsem otěhotněla....

Zobrazit poradnu