úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Velikonoční perníčky

Velikonoční perníčky

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy:
Zařazení: Velikonoční perníčky
Hodnocení:
Hodnotili 4 lidé
Pro alergiky: Bez lepku
Ingredience: 500 g bezlepkové mouky (já použila Doves Farm samokypříci)
180 g moučkového cukru
150 g medu (lehce rozpuštěného a zchladlého)
1 kávová lžička prášku do pečiva
80 g měkkého másla
1 kávová lžička perníkového koření
1 větší vejce + 1 žloutek
(nebo 2 malá vajíčka)

+ na potření 1 rozšlehané vejce

na polevu:
200 g prosátého moučkového cukru
1 bílek
dle potřeby horká voda, přidávat po kapkách - já potřebovala tak 1 kávovou lžičku)

na slepení: švestková povidla
Postup přípravy:

Na vále smícháme mouku, kypříci prášek, moučkový cukr a koření. Přidáme vejce, med a máslo a vypracujeme těsto, dle potřeby ještě podsypeme trochu moukou, aby se nelepilo. 

Zabalíme do potravinové folie a necháme v lednici do alespoň půl dne uležet (nejlépe 24 hodin).

Pak vyválíme plát asi 4 mm silný, vykrájené tvary klademe na plech vyložený pečícím papírem a apečeme ve vyhřáté troubě na 170 - 180 stupňů do růžova. Hned po vyndání z trouby ještě na plechu potřeme perníky rozkvedlaným vajíčkem a necháme vychladnout. 

Nakonec perníčky nazdobíme cukrovou polevou, slepíme povidly ... a koledníci mohou přijít. :) 

Autor: Majka

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte