Infolinka 541 212 450

Velikonoční perníčky

INGREDIENCE

500 g bezlepkové mouky (já použila Doves Farm samokypříci) 180 g moučkového cukru 150 g medu (lehce rozpuštěného a zchladlého) 1 kávová lžička prášku do pečiva 80 g měkkého másla 1 kávová lžička perníkového koření 1 větší vejce + 1 žloutek (nebo 2 malá vajíčka) + na potření 1 rozšlehané vejce na polevu: 200 g prosátého moučkového cukru 1 bílek dle potřeby horká voda, přidávat po kapkách - já potřebovala tak 1 kávovou lžičku) na slepení: švestková povidla



POSTUP

Na vále smícháme mouku, kypříci prášek, moučkový cukr a koření. Přidáme vejce, med a máslo a vypracujeme těsto, dle potřeby ještě podsypeme trochu moukou, aby se nelepilo. 

Zabalíme do potravinové folie a necháme v lednici do alespoň půl dne uležet (nejlépe 24 hodin).

Pak vyválíme plát asi 4 mm silný, vykrájené tvary klademe na plech vyložený pečícím papírem a apečeme ve vyhřáté troubě na 170 - 180 stupňů do růžova. Hned po vyndání z trouby ještě na plechu potřeme perníky rozkvedlaným vajíčkem a necháme vychladnout. 

Nakonec perníčky nazdobíme cukrovou polevou, slepíme povidly ... a koledníci mohou přijít. :) 

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 0 min

Hodnocení

3.8x
(Hodnotilo 4 lidí)

Kategorie