Infolinka (všední dny 8.30–16.30)
541 212 450
Infolinka (všední dny 8.30–16.30)
541 212 450

Dotaz 1725

Dobrý den, od narození trpím atopickým ekzémem a asi od dvou let alergií na pyly, roztoče, peří, prach a dále se senzibilizuji na další alergeny, se kterými se pravidelně setkávám (psí srst, latex). Před dvěma lety jsem dokončila léčbu Phostalem (bříza, směs trav a obilí) a sezónní alergické obtíže mírně ustoupily. Přesto musím i nadále celoročně užívat Xyzal a masti s kortikoidním hormonem. Pokud si nevezmu antihistaminikum, celé tělo mě svědí a ekzém se začne zhoršovat. Je mi 27 let a snažím se otěhotnět. Má lékařka mi doporučila brát v tomto období Claritine, ale až otěhotním chce mi psát pouze Dithiaden. Ten jsem brala v dětství a byla jsem po něm strašně unavená a vzhledem k mému nízkému tlaku by tato kombinace byla katastrofální. Nebyla bych schopná fungovat. Opravdu je nutné, aby mi Claritin paní doktorka vysazovala až otěhotním? Dle jiného lékaře by nemělo vadit ani užívání Xyzalu během celého těhotenství. Nevím, co si mám vybrat, ale s Dithiadenem nesouhlasím. Děkuji za odpověď.

Hanka

Odpověď

Dobrý den, Claritine je možné v těhotenství brát. MUDr. Tomáš Rohovský

Ověřeno našimi zákazníky


Heureka recenze
„Vše proběhlo perfektně. Rychlé dodání.“
Ověřený zákazník včera
„slušný obchod, nekupoval jsem zde poprvé.“
  • jsou rychlí, nákup i doručení OK
Ověřený zákazník před 6 dny
  • Brzké doručení
Ověřený zákazník před 8 dny