Infolinka (všední dny 8.30–16.30)
541 212 450
Infolinka (všední dny 8.30–16.30)
541 212 450

Dotaz 2128

Dobrý den,mám dotaz ohledně imunitního vyšetření krve.Byly mi zjištěny tyto hodnoty:Serologie:IgA 0.07/0.9-4.5/ Bun.imunita:lymfoc. 21,0/15-55/ Monocyty 8 /3-15/ Granulo. 71/45-65/ CD3 62,4 /60-80/ CD4 19,2 /40-60/ CD8 35,2/16-32/ imunoreg.index 0,55/1,2-3,2/ CD19 17,3/5-20/ CD20 17,3/5-20/ Navíc poz.Bor.burgd. IgG 1.034 Bor.afz.IgG 1,237 IgM 0,953 Bor.garinii IgG1,232 Meze u všech 0-0,899 Pozitivní Bordertella pert.IgM EBNA IgG+IgM. Je mi 33 let.Mám revm.artritidu,asi 6 měs.stěhovavé bolesti kloubů a suchý dráždivý kašel.Jsem léčena 3 týdny Deoxymykoinem.Užila jsem i 4 lahvičky Imunoru,každý týden jednu.myslíte,že je potřeba delší ATB léčba? Co imunita? Kašel přešel.Mám si vzít kontr.odběry na Borelky a kdy?Omlouvám se za tak rozsáhlý dotaz a děkuji za odpověď.Michaela

michaela

Odpověď

obrý den, nelze hodnotit pouze laboratoř, bez hlubší znalosti problematiky. Je nutná konzultace s imunologem. S odstupem cca 3 týdny by byla vhodná kontrolní serologie boreliosy. Z ostatních odběrů to vypadá, že máte sníženou humorální i buněčnou složku imunity, snad i selektivní deficit IgA. Prosím berte moji informaci jen orientačně. Opravdu se nemohu vyjádřit k dalšímu postupu či braní antibiotik. MUDr. Tomáš Rohovský

Ověřeno našimi zákazníky

Kliknutím na pečeť zobrazíte všechny recenze našeho e-shopu přímo na Heurece

Heureka recenze
  • V pátek jsme objednali, v úterý zboží dorazilo.
Ověřený zákazník před 20 hodinami
„Spokojenost.Rychlé dodání.Doporučuji.“
Ověřený zákazník před 3 dny
„Obchod vřele doporučuji“
  • Velký výběr zboží, rychlost dodání zboží, solidní jednání
Ověřený zákazník před 3 dny