Infolinka (všední dny 8.30–16.30)
541 212 450
Infolinka (všední dny 8.30–16.30)
541 212 450

Dotaz 3161

Dobrý den, měla bych dotaz ohledně léku ZENARO 5mg. Jsem alergická na určité druhy pylu a také na kočky. Má alergie se projevuje alergickou rýmou, kýcháním a svěděním a pálením očí. Můj lékař mi nyní předepsal tuto novinku. Zatím jsem ji ještě nevyzkoušela, jelikož v případě potřeby dobírám předešlé balení léku LORATADIN-RATIOPHARM 10mg. Můj dotaz se týká mé druhé alergie. Jsem také alergická na lískové oříšky a občas se mi stane, že sním něco, co nemám, i když se snažím takovým výrobkům vyhýbat. Alergie se projevuje těžkostí na prsou, svěděním krku, jazyku a rtů, někdy až problémy s dýcháním a lehce oteklým krkem. Vždy jsem včas vzala příslušný lék, takže to nikdy dále nedošlo a nevím, co by následovalo. Zajímalo by mě, zda lék ZENARO 5mg budu účinkovat, i když v příbalové informaci píšou, že se uživá na alergickou rýmu a kopřivku. Alergie na oříšky se mi projevuje jinak než rýmou a pálením očí, a tak se bojím, aby v případě potřeby byl lék účinný. Předem děkuji za vaši odpověď Lucie Křivánková 22 let

Lucie Křivánková

Odpověď

Dobrý den, zenaro stejně jako loratadin patří do skupiny léků proti alergii, tzv. antihistaminik. Zenaro je novější generace léků jako je zyrtec, zodac a podobně. I když v příbalovém letáků je uvedeno jen užití u alergické rýmy a kopřivky, působí tento lék proti všem typům alergie. Takže jej může užít i po nechtěné konzumaci oříšků. Je ale pravda, že malému počtu pacientů lék Zenaro fungovat nemusí. Proto bych doporučila následující - vyzkoušet lék při alergické reakci na pyl či kočku a pokud by fungoval, pak se neobávajte jej použít i při jiných alergických potížích. S pozdravem, MUDr. Lenka Mišunová, PhD.

Ověřeno našimi zákazníky


Heureka recenze
„slušný obchod, nekupoval jsem zde poprvé.“
  • jsou rychlí, nákup i doručení OK
Ověřený zákazník před 5 hodinami
  • Brzké doručení
Ověřený zákazník včera
„Vše OK, absolutní spokojenost.“
Ověřený zákazník před 6 dny