Infolinka (všední dny 8.30–16 h)
602 813 222

Dotaz 3391

Dobrý den, ráda bych věděla, zda se povařením či podušením vytrácí či zmírňuje alergizující účinek potravin při zkřížené alergii? Jablečný závin prý mohu jíst, ale nevím zda mohu rajskou omáčku nebo broskvový kompot, apod. Děkuji

kotlíková

Odpověď

Ano, máte pravdu, tepelnou úpravou se mění struktura bílkovin, které způsobují alergické problémy a většina pacientů toleruje i potraviny, které v čerstvém stavu nemůže jíst. Doporučuji zkusit velmi opatrně malý kousek a pomaličku ev. přidat. MUDr. Eva Orálková

Ověřeno našimi zákazníky

Kliknutím na pečeť zobrazíte všechny recenze našeho e-shopu přímo na Heurece

Heureka recenze
„Nákup z domova, což je super výhodné, nikam nemusím cestovat“
Ověřený zákazník před 2 dny
„Líbí se mi poradna, kde jsem se doptala na vše potřebné a pomohlo mi to v rozhodování, který produkt je pro nás vhodnější.“
Ověřený zákazník před 3 dny
„Rychlé dodání“
Ověřený zákazník před 4 dny