Infolinka (všední dny 8.30–16 h)
541 212 450

Dotaz 3391

Dobrý den, ráda bych věděla, zda se povařením či podušením vytrácí či zmírňuje alergizující účinek potravin při zkřížené alergii? Jablečný závin prý mohu jíst, ale nevím zda mohu rajskou omáčku nebo broskvový kompot, apod. Děkuji

kotlíková

Odpověď

Ano, máte pravdu, tepelnou úpravou se mění struktura bílkovin, které způsobují alergické problémy a většina pacientů toleruje i potraviny, které v čerstvém stavu nemůže jíst. Doporučuji zkusit velmi opatrně malý kousek a pomaličku ev. přidat. MUDr. Eva Orálková

Ověřeno našimi zákazníky

Kliknutím na pečeť zobrazíte všechny recenze našeho e-shopu přímo na Heurece

Heureka recenze
„Spolehlivý obchod, vstřícný, dostatečná komunikace.“
Ověřený zákazník včera
  • Neskutečně rychlé doručení. Jeden den po obědě objednáno, druhý den dopoledne doručeno! Děkuji!
Ověřený zákazník před 3 dny
„The store has a great variety of quality products for assisting with controlling allergies. There are lots of descriptions so you can know what everything is and how it works. The best part is the service, which is super fast and very knowledgeable, friendly and helpful.“
Ověřený zákazník před 4 dny