Infolinka (všední dny 8.30–16.30)
541 212 450
Infolinka (všední dny 8.30–16.30)
541 212 450

Dotaz 3411

Dobrý den, po výšetření krve alergologem bylo zjištěno, že jsem alergická na vaječnou bílkovinu, která výrazně zhoršuje můj atopický ekzém. Čeho přesně se mám vyvarovat? Děkuji za odpověď.

Alena

Odpověď

Dobrý den, jste - li alergická na vaječnou bílkovinu, neměla byste konzumovat vaječný bílek- tedy pokrmy z celých vajec + jídla jen z bílků ( pusinky, kremrole s bílkovým sněhem...) . Pečivo obsahující jen žloutky ( koláče a buchty, kulaté dětské piškoty ) a pečivo bez vajec ( rohlíky, chleba) je většinou tolerováno dobře. Složení průmyslově vyráběných potravin by mělo být uvedeno na obale- paštiky, pomazánky, oplatky, apod., vaječný bílek a celá vejce jako častý alergen bývají jmenovány konkrétně. S pozdravem D. Kaňovská MUDr. Daniela Kaňovská

Ověřeno našimi zákazníky

Kliknutím na pečeť zobrazíte všechny recenze našeho e-shopu přímo na Heurece

Heureka recenze
„Vše v naprostém pořádku. Doporučuji“
Ověřený zákazník před 3 dny
„Zboží doručeno rychle, bez poškození, nakupuji zde opakovaně.“
Ověřený zákazník před 5 dny
„Rychlost dodaní“
Ověřený zákazník před 10 dny