Infolinka (všední dny 8.30–16.30)
541 212 450
Infolinka (všední dny 8.30–16.30)
541 212 450

Dotaz 3449

Dobrý den. Po dvou letech intenzivního kašle, obcházení plicního, ORL atd. mi nakonec zjistila alergoložka alergii na peří, plísně, roztoče a prach. Takže jsem vyhodila duchnu, vyřešila plísně, stříkám matraci proti roztočům, víc uklízím. Jenže rozotočů a prachu se pochopitelně úplně nezbavím. Naštěstí mi zabírají prášky (konkrétně volnostin, zyrtec atd. vůbec). Paní doktorka zřejmě považuje za řešení trvalé braní prášků. A prý je mám zkoušet postupně vysadit. Nedaří se, záchvaty kašle, a to až dávivé, se okamžitě vrací. Zajímá mne, zda je normálním lékařským řešením předepsání prášků a dále nic. Nemůže mi uškodit, když je budu brát trvale? A co když budu těhotná? Pomohla by mi desenzibilizace? Předem děkuji za odpověď.

Koubská

Odpověď

Paní doktorka Vám kromě prášků poradila i opatření, která jste provedla. Alergik, který se nesetká s alergenem, nemá potíže. Pokud (a to u roztočů bývá) nelze alergen odstranit zcela, doporučuji uvažovat o specifické alergenové imunoterapii (http://www.proalergiky.cz/tema/21/). MUDr. Eva Orálková

Ověřeno našimi zákazníky


Heureka recenze
„slušný obchod, nekupoval jsem zde poprvé.“
  • jsou rychlí, nákup i doručení OK
Ověřený zákazník před 3 dny
  • Brzké doručení
Ověřený zákazník před 4 dny
„Vše OK, absolutní spokojenost.“
Ověřený zákazník před 9 dny