Infolinka (všední dny 8.30–16.30)
541 212 450
Infolinka (všední dny 8.30–16.30)
541 212 450

Dotaz 3542

Dobrý den, mám syna, nyní 32 měsíců, narozen jako extr. nedonošenec 26+0 tt. Naštěstí po všech stránkách v pořádku, jen momentálně již 8 týdnů problémy s kašlem. Nejorve nasazen Hedelix, bez úspěchu, následně zjištěna poslechem obstrukční bronchitida, nasazen Berodual 3x 1 vdech na týden a Budiair 2x 1 vdech dliuhodobě. Po 3 desch zlepšení z pohledu dýchání, kašel mírně ustal, ale nadále už žádná změna. Kašel přetrvává stále i po přechodném zvýšení Budiairu na ráno 2 vdechy, večer 1 vdech. K tomu se navíc při této zvýšené dávce přidalo zvracení a nechutenství. Lékařka už si nevěděla rady, tak dnes nasadila ATB s tím, že by problémy mohla způsobovat nějaká bakterie. Prosím o informaci, zda lze z této epizody vyvozovat náběh na astma (na to mě upozornila pediatrička) a dále, zda by nebyl vhodnější jiný preparát, než Budiair (vzhledem např. k zvracení). A jsou nějaká vyšetření, která by mohl syn podstoupit? Zatím žádná neměl. Děkuji a přeji hezký advent. Michala

Michala

Odpověď

Dobrý den, ano, podobné epizody obstrukční bronchitidy s kašlem mohou být předzvěstí astmatu, zvláště budou-li se opakovat. Určitě je možná jiná léčba než léčba Budiarem, ale neznám stav vašeho syna, abych se k tomu konkrétněji vyjádřila. Nemyslím si, že zvracení a nechutenství se objevilo v souvislosti se zvýšenou dávkou budiaru. Pokud by se epizody opakovaly, pak by určitě bylo vhodné cílené alergologické vyšetření. S podzravem, MUDr. Lenka Mišunová, PhD.

Ověřeno našimi zákazníky


Heureka recenze
„Vše proběhlo perfektně. Rychlé dodání.“
Ověřený zákazník před 4 dny
„slušný obchod, nekupoval jsem zde poprvé.“
  • jsou rychlí, nákup i doručení OK
Ověřený zákazník před 10 dny
  • Brzké doručení
Ověřený zákazník před 11 dny