Infolinka (všední dny 8.30–16.30)
541 212 450
Infolinka (všední dny 8.30–16.30)
541 212 450

Dotaz 3791

Dobrý den, mému 3letému synovy byly v zimě zjištěny vyšší hodnoty celkového IgE, ale žádná konkrétní alergie. vyšetření bylo provedeno na základě déletrvajícího kašle (skoro 3 měsíce) po prodělané viroze. Nasazen mu byl Budiar, který ale netoleroval - okamžitě po něm zvracel. Následně změněno na Seretide 25/50, 1 vdech ráno a večer. Rovněž dodatečně nasazen Helicid (ze sona břicha zjištěn reflux). Kašel úplně ustal. Nyní jsme po 3 měsích vysadili na doporučení lékaře Helicid a kašel se po 3 dnech opět objevil. Po opětovném nasazení Helicidu zase úplně ustal. Snížen Seretide na 1 vdech večer. Nyní musel syn zůstat týden nečekaně u příbuzných a já mu zapomněla s sebou dát Seretide. Syn je bez problémů a navíc začal výborně jíst - dosud velké problémy s příjmem potravy (váží necelých 12 kg)a úplně mu vymizelo nadýmání. Můj dotaz zní, zda je možné, že sníženou chuť k jídlu až nechutenství způsobil právě Seretide (pokud po Budiaru okamžitě zvracel, tak se domnívám, že tyto přípravky mají negativní vliv na chuť k jídlu a zažívání). Navíc se domnívám, že kašle hlavně z důvodu refluxu, ne průdušek - dosud jen 1x bronchitida v roce věku a pak pár klasických viroz bez nálezu na průduškách. Je nějaké riziko, když bych mu třeba na měsíc nebo i déle přestala Seretide dávat? Náš alergolog je, bohužel, velkým příznivcem kortikosteroidů. Ovšem já mám nyní o jejich nezbytnosti u syna velké pochybnosti. Předem děkuji za zodpovězení dotazu. Michala

Michaela

Odpověď

Budiair má hořkou příchuť, pro některé pacienty je to nepříjemné a tím může způsobit zvracení. Rozhodnutí o vysazení léčby musí učinit ošetřující lékař. Doporučuji při kontrole sdělit lékaři vše výše uvedené. MUDr. Eva Orálková

Ověřeno našimi zákazníky


Heureka recenze
„Vše proběhlo perfektně. Rychlé dodání.“
Ověřený zákazník před 14 hodinami
„slušný obchod, nekupoval jsem zde poprvé.“
  • jsou rychlí, nákup i doručení OK
Ověřený zákazník před 6 dny
  • Brzké doručení
Ověřený zákazník před 7 dny