Infolinka (všední dny 8.30–16.30)
541 212 450
Infolinka (všední dny 8.30–16.30)
541 212 450

Dotaz 3837

Dobrý den, mám 5-ti letého syna. V prvním půl roce měl AE, který pak vymizel. V testech zjištěny alergie na trávy a roztoče. Snížená buněčná a protilátková imunita. Oba rodiče pylový alergici. Syn bere Zyrtec 10 kapek večer, Singulair a v březnu dobral Rybomunil. Přesto je každé tři týdny nemocný, kdy má 1.dva dny rýmu, která mu hned 3.den vleze na průdušky a je léčen Ventolinem ihalačně, teploty většinou nemívá. Kašle hodně, téměr celý den v kuse, je hrozně udýchaný i v klid.stavu a píská při výdechu. Ráda bych se zeptala na Váš názor, zda je jeho dlouhodobá léčba adekvátní, když je co 3 týdny na Ventolinu ? Pokud neprodělává zrovna nějakou infekci, tak nekašle ani při námaze ani při setkání s alergenem, ale je udýchaný (při námaze) a rýmu také nemá, ale má v podstatě trvale ucpaný nos, na to mu nic nepomáhá. Ráda bych mu pomohla, ale nevím už jak. Doma máme čističku vzduchu, na spaní má protiroztočové povlaky. Rádi bychom během června jeli k moři, i když to bude max.na 12-14 dní a pak týden na hory. Děkuji za Vaši odpověď.

Kateřina Hamousková

Odpověď

Je důležité sdělit tyto potíže ošetřujícímu lékaři - alergologovi. Pokud syn zvládne spirometrické vyšetření, může pomoci k rozhodnutí o zavedení pravidelné preventivní inhalační léčby protizánětlivým lékem. Podobná léčba je možná i ve spreji do nosu ke zklidnění sliznic. Určitě je také nutná spolupráce s ORL lékařem a vyloučení zvětšené nosní mandle. MUDr. Eva Orálková

Ověřeno našimi zákazníky


Heureka recenze
„slušný obchod, nekupoval jsem zde poprvé.“
  • jsou rychlí, nákup i doručení OK
Ověřený zákazník včera
  • Brzké doručení
Ověřený zákazník před 2 dny
„Vše OK, absolutní spokojenost.“
Ověřený zákazník před 7 dny