Infolinka (všední dny 8.30–16.30)
541 212 450
Infolinka (všední dny 8.30–16.30)
541 212 450

Dotaz 3876

Dobrý den, jsem astmatik, alergik, atopik, zkřížená potravinová alergie (rajčata, brambory, mrkev, meloun, jablka, hrušky, broskve, ořechy ...)v současné době v 2. měsíci těhotenství, můj nový imunolog mi radí vysadit úplně všechny léky, což v mém případě po zkušenostech znamená do 14 dnů nemoc (opary, záněty průdušek, což se opět potvrdilo - léčba ATB Amoksiklav týden, následně předepsáno doxybene 100 na týden (neužívám). Není tedy lepší nějaké ty léky užívat a být tím tak stabilizovaná? Mé těhotenství začalo alergickou reakcí (oteklá hlava, krk, ztížené polykání, svědivé fleky po celém těle)--) 2x pohotovost, Solumedrol, dithiaden. Před těhotenstvím jsem užívala pravidelně Xyzal (1 až 2x denně), Symbicort 100, při oparech Provirsan (200mg aclovir). Dozvěděla jsem se o Ventolínu, mohla bych tím nahradit Symbicort?Poraďte mi prosím s léky, užívat či ne? Děkuji za radu, už jsem zoufálá, jeden dokror razí cestu striktně pod léky, druhý mi nechce dát nic.

Lenka

Odpověď

Dobrý den, doporučuji ponechat léčbu, kterou jste měla před těhotentstvím a při které jste byla stabilizovaná. Tedy xyzal + Symbicort v dávkováních, které potřebujete. Ventolin můžete použít jako tzv. úlevovou léčbu, nahrazení symbicortu ventolin nedoporučuji. Souhlasím s vámi, že každé další vysazení léků vede ke zhoršení stavu s následnou eventuelní antibiotickou léčbu. Je potřeba, aby vaše astma bylo pod kontrolou. Pokud neužíváte léky a astma není pod kontrolou, pak můžete ohrozit děťátko nedostatkem kyslíku vlivem zúžených průdušek. S pozdravem, MUDr. Lenka Mišunová, PhD.

Ověřeno našimi zákazníky


Heureka recenze
„Vše proběhlo perfektně. Rychlé dodání.“
Ověřený zákazník včera
„slušný obchod, nekupoval jsem zde poprvé.“
  • jsou rychlí, nákup i doručení OK
Ověřený zákazník před 7 dny
  • Brzké doručení
Ověřený zákazník před 8 dny