Infolinka (všední dny 8.30–16.30)
541 212 450
Infolinka (všední dny 8.30–16.30)
541 212 450

Dotaz 3924

Dobrý den, Již 15 let mám zjištěnou alergii na pyly, prach, roztoče, plísně, mořské plody. Trpím také intermediálním astmatem, sennou rýmou a atopickou dermatitidou. Poslední dobou se mi začíná objevovat kopřivka a otoky úst a mírně jazyka po požití banánů, mandarinek, bílého vína. Byla mi nasazena francouzská vakcína Staloral, ale záhy došlo k její intoleraci. IgE protilátky má údajně přes 3000. Až na občasné vyrážky a svědění očí se cítim poměrně dobře. Myslíte si, že by se u mě mohl rozvinou úplná anafylaktická reakce? Dá se tomu nějak předejít? Děkuji předem za odpověď a přeji hezký zbytek dne. Lea

Leona

Odpověď

Dobrý den, riziko vzniku anafylaktické reakce je relativně nízké, nicméně může se objevit u každého jedince. Vzhledem k výskytu kopřivky a otoků je důležité dodržovat dietní opatření s vynecháním potravin, které vaše potíže vyvolávají a sledovat svou stravu. Nepíšete, zda užíváte nějaké léky proti alergii, ale pokud jsou vaše příznaky časté, pak byste toto měla sdělit vašemu lékaři, který zváží, zda by nebylo vhodné léky užívat pravidelně, preventivně. Pokud jsou potíže výraznější, s rychlým nástupem, tak váš lékař určitě zváží, zda vás vybavit tzv. pohotovostním balíčkem (obsahuje lék proti alergii, kortikoidní léky a inhalační léky proti dušnosti). S pozdravem, MUDr. Lenka Mišunová, PhD.

Ověřeno našimi zákazníky


Heureka recenze
„slušný obchod, nekupoval jsem zde poprvé.“
  • jsou rychlí, nákup i doručení OK
Ověřený zákazník včera
  • Brzké doručení
Ověřený zákazník před 2 dny
„Vše OK, absolutní spokojenost.“
Ověřený zákazník před 7 dny