Infolinka (všední dny 8.30–16.30)
541 212 450
Infolinka (všední dny 8.30–16.30)
541 212 450

Dotaz 714

Dobry den,od detstvi trpim atopickym ekzemem, nyni jsem ve 12 tydnu tehotenstvi, chci se Vas zeptat na vliv Protopicu 0,1% na vyvoj ditete. Uzivam ho pouze na oblicej a krk, pri prilisnem zhorseni, coz je asi jednou za 14 dni(jednou si lehce natru postizena mista). Myslite si, ze uzivani teto masti v takoveto intenzite muze mit vliv na dite? Dekuji Vam za odpoved. Iveta Dragonová

Iveta Dragonová

Odpověď

Vážená paní, dle údajů sdělených výrobcem masti by se Protopic neměl užívat v období těhotenství a při kojení. Doporučuji při krátkodobém vzplanutí ekzému v obličeji používat vhodné kortikoidní krémy, které jsou v tomto období hodnoceny jako bezpečnější. Konkrétní lék Vám doporučí Váš ošetřující dermatolog. S pozdravem Doc. MUDr. Eliška Dastychová, CSc.

Ověřeno našimi zákazníky


Heureka recenze
  • skvělá cena
  • rychlý bezproblémový obchod
Ověřený zákazník před 4 dny
  • Rychlé dodání
Ověřený zákazník před 11 dny
  • Rychlost dodání
Ověřený zákazník před 15 dny