Infolinka 541 212 450



Dotaz uživatele

Otázka:

Dobrý den, mám 2 syny. Starší / 2000 / je silný alergik na břízu, pylové astma. Mladší syn měl nyní 3roky a v 15.měsíci dostal 1.dávky priorixu. Po hexe měsíce kašlal. Ale vzhledem k tomu, že starší syn je alergik, je vhodné u mladšího např. přeočkování priorixem odložit? Děkuji, Kadlecová

Tazatel:

Kadlecová

Odpověd:

Dobrý den, píšete, že mladší syn kašlal po aplikaci hexavakcíny, ale dotazujete se na aplikaci Priorixu - složení Priorixu je odlišné od hexavakcíny, jde o jiné očkovací látky. Tedy pokud syn neměl alergickou reakci po očkování Priorixem, není důvod očkování odkládat. Výskyt alergie u sourozence není důvod k odložení vakcíny. S pozdravem, MUDr. Lenka Mišunová, PhD.