150 ml vody 100 g hladké kukuřičné mouky 100 g hladké rýžové mouky 50 g pohankové mouky 50 g jáhlové mouky 50 g rozpuštěného másla (bez laktózy) 1 polévková lžíce chia semínek 1 čajová lžička soli 1 čajová lžička drceného kmínu
150 ml vody 100 g hladké kukuřičné mouky 100 g hladké rýžové mouky 50 g pohankové mouky 50 g jáhlové mouky 50 g rozpuštěného másla (bez laktózy) 1 polévková lžíce chia semínek 1 čajová lžička soli 1 čajová lžička drceného kmínu
Vše smícháme a na válu vypracujeme těsto.
Dobře vypracovanou kouli těsta přikryjeme utěrkou a necháme 2 hodiny odpočinout.
Poté těsto znovu propracujeme a uděláme 8 stejných kuliček.
Z kuliček vyválíme placky o tloušťce 0,5 cm.
Na dobře rozpálené pánvi nebo plotýnce pečeme na středním plameni z obou stran.
Používáme stejně jako chléb. Můžeme namazat pomazánkou nebo přikusovat k salátu či polévce.
Vhodné na cesty, jsou pevné a nedrobí se.